Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de mir

Viața parohiei Decembrie 5, 2023

Duminica, pe data de 3.12.2023 intr-o frumoasa zi de toamna-iarna, parohia Sangeri, Sfantul Mare Mucenic Dimitrie, com. Gropnita, a fost vizitata de prietenii nostri de la ATOR Iasi, care impreuna cu totii crestinii si copiii din parohie au adus lauda lui Dumnezeu in cadrul unei Liturghii misionare.

          De asemenea vizita nu a fost numai una de a aduce lauda lui Dumnezeu, ci si de a infaptui un scop social-filantropic, premergatoare sarbatorii Sfantului Ierarj Nicolae. Astfel dupa Sfanta Liturghie, un numar de 46 de copiii au primit ghetute si dulciuri, aratand prin acest lucru faptul ca Sfantul Nicolae iubeste pe toti copiii din comunitatea noastra si nu numai.

          Marturia unuia dintre voluntari exprima bucuria prezenta in aceasta zi de mare sarbatoare:” Ne-am început ziua devreme, încărcând ghetuțele în mașină și urmărind apoi răsăritul împreună în drumul nostru spre satul Sângeri. De acolo totul s-a așezat. Copiii cântau la strană, ne-am alăturat și am început Sfanta Liturghie misionară”.

          Multumim pe aceasta cale celor care au umplut de bucurie inimile copiilor, spre Slava lui Dumnezeu si a noastra mantuire, Amin.

Citește alte articole despre: Sfantul Dimitrie Izvoratorul de mir